Тримата млади мъже, сред които и бивш военен, заподозрени, че са планирали нападение срещу френски военен обект в югоизточната част на страната и обезглавяването на офицер в името на джихада, са признали принадлежността си към терористичната група Ислямска държава, предадоха Франс прес и ТАСС.

Тримата задържани са на възраст 17, 19 и 23 години. Те все още се разпитват в арест на френското разузнаване близо до Париж. Четвърти заподозрян на 16 години е бил освободен, съобщи съдебен източник.

Тримата разпитвани не преставали да твърдят, че са последователи на ИД, допълва същият източник, цитиран от Франс прес.

По-късно днес се очаква да им бъдат предявени обвинения, посочва ТАСС, цитирана от БТА. Тримата бяха арестувани в понеделник сутринта в района на Париж, на Марсилия и в Северна Франция. Най-възрастният от задържаните е бивш военен от военноморските сили. Той е работил във военната база Форт Беар, използвана като национален тренировъчен център на армейските командоси и намираща се до Колиюр недалеч от границата на Франция с Испания.

Именно там тримата задържани искали да обезглавят военен и да запишат екзекуцията с камера, а после да качат видеото в интернет.