Подадени са шест нови граждански иска срещу музикалния продуцент Шон „Диди“ Комбс, известен като Пъф Деди. Това обаче е първият път, в който в нарастващите обвинения срещу Комбс се споменават и други известни личности, макар да не са посочени поименно в исковете.

Трима от ищците са жени, а останалите трима – мъже, като всички освен един твърдят, че са били упоени от Комбс.

Исковете включват обвинения за изнасилване, сексуален тормоз, побой или неправомерно лишаване от свобода в периода между 2000 и 2022 г. в Ню Йорк, Лос Анджелис или Лас Вегас.

Общото между всички инциденти – и шестимата твърдят, че са се случили на партитата, организирани от Комбс.

Една от ищците, известна като Джейн Доу (име, което се ползва за всички неидентифицирани жертви на тежки престъпления – бел.ред.), казва, че е била на 13 години през 2000 г., когато шофьор на лимузина я е поканил на парти след наградите на MTV, организирано от Комбс в Ню Йорк.

След като изпила напитка, тя се почувствала замаяна и потърсила място, където да легне.

Според жалбата ѝ Комбс, заедно с още две известни личности - жена и мъж, влезли в стаята, където тя си почивала.

 

Неназованият мъж след това я е изнасилил, докато Комбс и другата знаменитост гледали. След това и самият Комбс я изнасилил.

Тези брутални разкрития се присъединяват към останалите 6 дела, подадени миналата седмица от адвоката Тони Бъзби, който заяви, че представлява най-малко 120 предполагаеми жертви на Комбс, включително непълнолетни.

Адвокатите на Комбс категорично отрекоха обвиненията, заявявайки, че клиентът им никога не е упражнявал сексуално насилие над никого – нито над пълнолетни, нито над непълнолетни.

Федералните прокурори обвиниха Комбс в организиране на „престъпно предприятие“ чрез неговия бизнес, включващо трафик на хора, принудителен труд, отвличане и системен физически тормоз над жени.

Комбс пледира невинен по обвиненията за трафик на хора, рекет и транспортиране с цел проституция.

В момента той е задържан в Ню Йорк, като очаква началото на съдебния процес през май месец догодина.

През уикенда адвокатите на Комбс подадоха искане до съдията по неговото дело, за да ограничи свидетелите и техните адвокати от даване на изявления, които биха могли да повлияят на процеса.

От ноември 2023 г. са подадени най-малко 25 граждански дела срещу Комбс, свързани със сексуално насилие. Първият случай, подаден от бившата му приятелка Каси Вентура, беше уреден още на следващия ден. Останалите дела все още са активни.

Прокурорите обявиха, че криминалното разследване продължава и е възможно да бъдат повдигнати нови обвинения или да бъдат включени допълнителни подсъдими.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK