Една от водещите фирми в Лондон подготвя съдебен иск срещу избягалата криптокралица Ружа Игнатова, която е в основата на измама с криптовалута на стойност няколко милиарда паунда, наречена OneCoin, съoбщи икономическият сайт This is money. 

 „Мишкон де Рея“, сред чиито клиенти са принцеса Даяна и активистката срещу Брекзит Джина Милър, планира колективен иск във Върховния съд. Искът има за цел да постигне поне частично обезщетение за инвеститорите, които са били подведени от измамата и са претърпели загуби в резултат на това.

Базираната в България схема е определена като "една от най-големите измами в историята". Бизнесдамата Ружа Игантова играе централна роля в популяризирането ѝ. Стартирала през 2014 г., OneCoin се рекламира като конкурент на Bitcoin, привличайки инвеститори от цял свят с обещания за огромна възвръщаемост.

Според Министерството на правосъдието на САЩ в средата на 2017 г. фирмата е натрупала повече от 4 млрд. паунда. Бизнесът на практика се срина по-късно същата година, след като американските власти обвиниха Игнатова в измама и издадоха заповед за ареста ѝ, оставяйки инвеститорите без милиарди лири.

Игнатова е в списъка на ФБР с най-издирваните лица, като американските власти предлагат 250 000 долара за информация, която да доведе до нейния арест.