След напрежението и сблъсъците край бежанския център в Солун ситуацията днес е по-спокойна. Властите са успели да разчистят голяма част от палатковия лагер. На мястото в момента има двайсетина палатки и около 50 души.

Снимка: Теодора Трифонова

Голяма част от мигрантите се качиха на автобус на полицията. Те ще бъдат транспортирани първо до полицията в Солун, след това до бежанските центрове в Гърция, откъдето са дошли.

Снимка: Теодора Трифонова

Това се случва след двучасови преговори между мигрантите и представители на Министерството по миграционна политика на Гърция.

Голяма част от мигрантите още вчера са се прибрали в бежанския център „Диавата”, а други с автобуси са били откарани до бежанските лагери в Гърция, откъдето са дошли.

Ситуацията в момента е спокойна. Не такава беше обаче вчера и в петък, когато се стигна до сблъсъци с полицията при опит на мигрантите да стигнат до границата със Северна Македония.

Има засилено полицейско присъствие не само в района на бежанския център, но и на границата между Северна Македония и Гърция и на българо-гръцката граница.