Когато не можем да си позволим да отидем до Италия, можем да ѝ се насладим виртуално.

Българи и италианци намериха начин да забавляват в условия на пандемия.

Тоскана. Забележителна природа, необятни лозя, аромат на вино и разбира се ...прясно приготвена паста. Макар и плановете ви да посетите това кътче да са се провалили, не е нужно да изминете няколко хиляди километра, за да опитате традиционна италианска храна.

С помощта на семейство Калиани вкусове и ароматите на Италия влизат в дома на няколко български семейства. Време е за паста "Пичи". По старата тосканска рецепта.

Ентусиастите среща Теодора. Когато извънредното положение отменя всички екскурзии, решава, че пътуванията могат да продължат. Така ѝ хрумва идеята за кулинарни онлайн пътешествия.

„Приготвяме стари семейни рецепти. Разговаряме и се забавляваме. Опитваме и се подкрепяме в този труден период за всички“, казва Теодора Трайкова – турагент.

Фамилията на Соня и Емилио е трето поколение фермери и винопроизводители. Пандемията спира пътуванията в Тоскана и туристите, които често се отбиват да опитат продукцията им. 


„Животът ни се промени. Не можем да се придвижваме като преди, трябва ни декларация, че пътуваме по работа, по здравословни причини или покупки и то само в най-близкия магазин до нас за стоки от първа необходимост. Трябва да сме оптимисти“, казва Емилио.

Така в тези няколко часа всички забравят за проблемите си, готвейки.