Русия обяви, че започва експерименталното производство на ваксина срещу коронавируса. Съобщението идва на фона на обвиненията от Великобритания, че руски хакери са се опитали да откраднат информация от западни производители на лекарства. 

Британският министър на външните работи Доминик Рааб обвини Кремъл, че "почти сигурно" подкрепяни от руското правителство хакери са се опитали да проникнат в изследванията на американски, канадски и британски фармацевтични компании.

Снимка: Getty Images

"Всички ние се опитваме да създадем ваксина, която да е от полза и на нашия народ, и на целия свят. След като руското правителство е предприело такива действия, ние трябва да ги разгласим, за да може целият свят да разбере", заяви Рааб.

Москва иронизира обвиненията.

Снимка: БГНЕС

"Анализирайки опита от предишни години, британското правителство е решило да изостави израза "много вероятно" като неработещ и да го замени с нов бисер, който гласи "почти сигурно", заяви говорителката на министерството на външните работи на
Русия Мария Захарова.

След като тази седмица приключиха опитите с новата ваксина върху заболели, здравното министерство започва производството на 30 милиона бройки до края на годината.