Американският Конгрес остана блокиран за около час заради пожар в близост до комплекса. Няма опасност за хората в района. Репетицията за церемонията по встъпване в длъжност на Джо Байдън обаче е отменена.  

В очакване на инагурацията в сряда, в столицата мерките за сигурност стават все по-строги. Очакват се и протести. 

Центърът на Вашингтон остава най-охраняваното място в страната- контролни пунктове, военни отряди, двуметрови заграждания.

За да гарантират сигурността церемонията, в столицата пристигат още военни. До сряда броят им ще достигне 25 000 - повече от американските войници в Ирак и в Афганистан. 

Забранени са резервации в места за настаняване и в хотели. 13 спирки на метрото ще бъдат затворени. Също и мястото между Капитолия и мемориала на Линкълн, където се събират традиционно много хора.

191 500 американски знамена ще покрият поляната. 

Четирима от задържаните за щурма на Конгреса, на които са повдигнати обвинения, прехвърлят вината върху Тръмп. Сред тях е и мъжът, който привлече внимание с атрактивния си вид на викинг. 

А изданието "Ню Йоркър" публикува нови кадри от атаката, на които част от нападателите ровят и снимат документи на сенаторите.

А ФБР започна да работи по сигнал, според който привърженик на Тръмп е взел лаптоп от офиса на председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, за да го продаде на Русия.