Суифтита, както наричат феновете на певицата Тейлър Суифт, се събраха във Виена, твърдо решени да гледат положително на новината за отмяната на трите ѝ концерта, след като правителството потвърди планирано нападение срещу стадиона.

Феновете се събраха на виенската улица Corneliusgasse, за да пеят и танцуват и да си разменят гривни, пише Ройтерс.

Снимка: EPA

Corneliusgasse стана популярна сред почитателите на певицата няколко седмици преди концертите в австрийската столица поради приликата ѝ с името на една от песните на Суифт - Cornelia Street, която се намира в Ню Йорк.

Почитателите на Тейлър Суифт са съкрушени заради трите ѝ отменени концерта в Австрия от турнето Eras.

"Ние сме много разстроени, много разочаровани. Но просто сме много щастливи, че всички са в безопасност. Искам да кажа, че това е невероятно. Това е наистина стоплящо сърцето и прекрасно. Опитваме се да погледнем откъм светлата страна", кава Еара Вани от Норвегия.

Снимка: EPA

Тим Вагнер от Германия също е разстроен, но и щастлив, че никой не е пострадал.

 

"Просто сме много щастливи, че всички са в безопасност", казва той.

Билетите за концертите на изпълнителката в австрийската столица бяха разпродадени. Феновете се включиха и в социалните мрежи, за да изразят съкрушението си от това, че ще пропуснат концертите на суперзвездата.

Снимка: EPA

Някои от тях използваха социалната мрежа X, за да се оплачат от пропилените месеци в усилия да изработят гривни за приятелство и да изберат модни тоалети за шоутата ѝ.

Снимка: EPA

Много от феновете са похарчили хиляди евро за пътуване, хотели и храна в една от най-скъпите европейски столици, пише БТА.

Анмари Тиминс, журналистка, която е дошла от САЩ за шоуто в четвъртък, разказа, че със съпруга ѝ са чакали метрото след вечеря, когато чули новината.

"Дори не мога да повярвам. Имаше едно момиче с майка си, което изглеждаше толкова тъжно, дори повече от мен. Дадох ѝ една от гривните си. Исках да я прегърна", разказва Тиминс.

За Фредрике Блекастад, фенка на Тейлър Суифт от Норвегия, това е вторият път, в който се опитва да посети концерт на любимката си. Първият път шоуто ѝ е било отменено заради пандемията от коронавирус.

Други почитателки от Норвегия, Джени и Мари, също не скриват разочарованието си.

"Отначало бяхме в шок, когато видяхме съобщението, наистина не можехме да повярваме. Много е странно, когато нещо, което си очаквал с нетърпение в продължение на цяла година, изведнъж бъде отменено. Честно казано, сме много разочаровани, но разбираме, че безопасността е най-важното нещо", казват те.

Снимка: EPA

В сряда австрийската полиция задържа двама души, заподозрени в планиране на нападения на концертите на Тейлър Суифт.

Заподозреният, който е австрийски гражданин, се е заклел във вярност на „Ислямска държава“. По-късно във Виена е арестуван друг заподозрян.