Доналд Тръмп пристига в град Кеноша – сцена на последната полицейска стрелба срещу чернокож. Посещението предизвика остри критики в разгара на пламналите отново протести за расово равноправие.

Градът е почернял от полиция, улиците са затворени. Войници в пълно снаряжение и с военни камиони патрулират в района.

Снимка: Reuters

Властите в Кеноша призоваха президента да отложи визитата си. Аргументът – да не се подклажда ново напрежение, след като недоволството през изминалите дни взе и жертви.

Въпреки че губернаторът на Уисконсин Тони Евърс и кметът на Кеноша Джон Антарамян заявиха, че са против визитата на Доналд Тръмп, доста хора се зарадваха да го видят в района. 

Тръмп обаче пристигна. Той обаче няма да разговаря със семейството на чернокожия Джейкъб Блейк – прострелян 7 пъти от полицай и парализиран от кръста надолу. Близките на мъжа поискаха срещата да се състои в присъствието на адвокат. 

Снимка: Reuters
Губещ в социологическите проучвания засега, Тръмп залага на предизборния си лайтмотив „закон и ред“. А опонентът му – демократът Джо Байдън изненадващо посети щата Пенсилвания, подкрепил Тръмп преди 4 години..

Снимка: Reuters

Докато раздаваше пици на служители от Първа помощ в Питсбърг, Байдън беше посрещнат от противник, който го обсипа с хапливи въпроси.

Щатът е един от ключовите, които Тръмп трябва да спечели през ноември, за да продължи с още 4 години своето президентско управление.

Той бе единственият републикански кандидат, който за първи път от 1988 г. спечели Уисконсин преди 4 години. Тръмп също така спечели и района на Кеноша с около 250 гласа.