Правителството на Северна Македония упълномощи здравния си министър Венко Филипче да подпише договор за поръчка на 100 000 дози ваксина срещу COVID-19 от Русия, предаде БТА, като се позова на агенция МИА.

Към момента не е ясна датата на доставката на препарата. Филипче посочи, че продължават и преговорите с „Пфайзер“ и „Синофарм“.

На този фон, броят на новозаразените в страната расте, посочва „Независен веник“, като изданието пише, че вероятно в бившата югорепублика започва трета или четвърта вълна на епидемията.

При направени 3342 теста през последните 24 часа са регистрирани нови 725 заразени, което означава, че 21,69 процента са позитивните случаи. Вчера те бяха 18 процента, отбелязва изданието. Починали са 13 души, а активните случаи в страната са 7000.

Ситуацията с коронавируса в страната говори, че може би ще трябва да бъдат въведени нови рестриктивни мерки, пише вестникът. От началото на избухването на пандемията в Северна Македония са регистрирании общо 100 000 заразени от коронавирус, което прави 5 процента от населението на страната.