В Гърция отварят ресторантите и кафенетата. Ще се измерва дали разстоянието между масите отговаря на новите разпоредби за дистанция. Максимално допустимият брой на клиенти за маса е 6.

Подновяват се и фериботните връзки към островите, както и вътрешните полети.

Снимка: btvnovinite.bg

На всички туристи, които пристигат от държави с повишено разпространение на коронавируса, ще се взема проба за коронавирус.

Медицински екипи в близост до островите са осигурени в случай на заразени туристи. Носенето на маска остава задължително във всички затворени обществени места, както и в градския транспорт.

Гърция очаква през юни първата вълна от туристи. Резервациите за Халкидики са основно от българи и румънци, а от 27 май се възобновяват полетите от България до Гърция.

Снимка: btvnovinite.bg

„Гърция се справя доста добре в последните месеци и сме оптимисти, че ще съживим икономиката и туристите по света ще видят, че тук всичко е отворено и безопасно“, заяви кметът на Атина Костас Бакоянис. 

Испания също се готви да посрещне туристи това лято, но в началото на юли.

Снимка: btvnovinite.bg

„Няма как да спасим сезона, независимо от обещанията на премиера. Хубаво е, че се двига карантината, но сезонът ще бъде катастрофален“, казва Мигел Санчес, председател на Съвета по туризъм.

Хотели, барове и ресторанти отварят врати на пук на мрачните прогнози.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!