Украински военен самолет се разби близо до Киев. Това съобщи Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна, която публикува снимки от мястото на инцидента. По данни на службата при инцидента са загинали най-малко петима души. 

На борда на самолета е имало общо 14 души и всички смъртни случаи са причинени от пожар, който е започнал след аварийното кацане на самолета, съобщава ТАСС.

Съдбата на останалите девет души не се уточнява.

В усилията за ликвидиране на последствията от самолетната катастрофа са участвали общо 37 души и осем единици техника, се казва в него. Причините за самолетната катастрофа не бяха уточнени.

Информацията идва на фона на специална операция на руските въоръжени сили в Донбас, разпоредена рано сутринта от президента Владимир Путин. 

Русия призна Донецката и Луганската народна република (ДНР и ЛНР) на 21 февруари, подписвайки с тях договори за приятелство, които позволяват на Москва да използва въоръжените си сили за защита на републиките в Донбас. 

Западните държави осъдиха както признаването на ДНР и ЛНР, така и започването на специалната операция в Донбас от страна на Русия, наричайки я "инвазия". Те обещаха да наложат нови "строги санкции" на Москва на 24 февруари.