Учебен самолет се е разбил при падане край полигона на летището в Йени шехир край град Бурса, съобщи Си Ен Ен Тюрк.

По информация на медията на място са загинали двамата пилоти, които са били на борда. 

От валийството разпространиха съобщение до медиите, в което се посочва, че катастрофата е станала в 8:10 часа тази сутрин. 

Установена е самоличността на загиналите пилоти. Това са Юнал Астер на 61 г. и Емир Гюрал Налчи на 42 г.

„Започнахме деня с един много тъжен инцидент. Самолет на частно училище се разби. Има две жертви. Разследванията продължават“, каза кметът на общината Бурса Мустафа Бозбей.

По думите му посоката на вятъра и метеорологичните условия са най-важните въпроси, на които трябва да се обръща внимание по време на полети.

„В момента няма ясна информация. Със сигурност ще бъде обявена скоро. Фактът, че се е случило рано сутринта, е леко обезпокоителен. Провеждането на летателна подготовка рано на полето трябва да се вземе под внимание“, допълни той.

Си Ен Ен Тюрк показа останките от разбилия се самолет, на които се вижда, че машината се е разцепила на две по средата. На мястото на катастрофата са изпратени спасителни екипи и линейки.

Машината принадлежи на частно училище за подготовка на пилоти. Засега не се съобщава причината за инцидента. Започнало е разследване.

Авиационните власти да започнат проверяват мерките за безопасност и състоянието на учебния самолет.

 

След приключване на разследването останките от катастрофиралиясамолет ще бъдат премахнати от полигона.

На 4 юни Министерството на националната отбрана на Турция съобщи, че учебен самолет тип SF-260D се е разбил в Кайсери. При инцидента загинаха двама пилоти.

На 12 август в Чанаккале отново стана авиоинцидент. Специалният тренировъчен самолет се е разби в земята малко след излитането си.

 

Възникнала е повреда в двигателя му, докато е бил във въздуха. Пилотът е извършил принудително твърдо кацане в пшенична нива в селски район на окръг Езине.