Няколко души са загинали в Оман, след като тропическият циклон "Шахин" удари страната със силни ветрове и проливен дъжд, предаде „Ройтерс“.

Бурята е наводнила улици и е предизвикала закъснения на полетите към и от столицата Маскат, както и евакуации от крайбрежните райони.

Снимка: Ройтерс

Според оманската държавна информационна агенция едно дете е било завлечено от придошлите води и по-късно е намерено мъртво.

Двама азиатски работници са били убити, след като хълм се е свлякъл върху жилищата им в индустриална зона, а още един човек е в неизвестност.

Снимка: Ройтерс

Циклонът е причинил ветрове със скорост между 120-150 км/ч, съобщават оманските власти. Вълните в морето са достигнали височина от 10 м.

Снимка: Ройтерс

Кадри от телевизиите в Оман показват потопени автомобили и хора, които си проправят път през кални потоци. Очаква се в някои райони валежите да достигнат до 500 литра на квадратен метър.

Снимка: Ройтерс

След преминаването си на сушата силата на "Шахин" отслабва и циклонът вече се квалифицира като тропическа буря, според местната метеорологична служба.

Снимка: Ройтерс

Повече от 2700 души са настанени във временни заслони. Според властите пътищата, които водят към столицата Маскат, ще бъдат отворени само за специален и хуманитарен транспорт, докато бурята утихне.

В Обединените арабски емирства властите обявиха превантивни мерки в очакване на бурята.