Трима български граждани са пострадали при катастрофата с автобус в Унгария, която стана миналата нощ, близо до Будапеща. Това съобщи скопският "Утрински весник", цитиран от Агенция „Фокус”.

Няма опасност за живота на никой от ранените при пътния инцидент. Според изданието - при катастрофата са ранени 28 души, от тях - 21 са граждани на Македония, четирима - на Чехия и трима - на България.

Информацията е съобщил посланикът на Македония в Будапеща Дарко Ангелов, който посетил ранените, настанени в болница. Има трима тежко пострадали, но състоянието им вече не е критично, е казал посланикът на Македония.

По първоначална информация на лекарите никой от пострадалите не е с опасност за живота. В болницата се полагат грижи за ранените, очаква се лечението на най-сериозно пострадалите да продължи между 7 и 15 дни в болницата. По-леко ранените ще бъдат изписани за домашно лечение в следващите дни.

За тях и за останалите невредими пътници от автобуса е организиран превоз до Скопие от компанията "Тото"; за тези, на които се налага медицински транспорт, ще бъдат осигурени линейки от македонското Министерство на здравеопазването, е казал посланикът на Македония.

Автобусът се е движил по маршрута Скопие - Прага. Инцидентът се е случил миналата нощ в 01,05 часа. 

Автобусът е излязъл от пътя и е паднал в канал. Все още не са съобщени официално причините за инцидента. Не се изключва да става въпрос за хлъзгав път. Друга версия е, че шофьорът заспал на волана.