И третият тест на германския канцлер Ангела Меркел за наличие на коронавирус е отрицателен, както и първите два, съобщи правителствената пресслужба, цитирана от ТАСС.

Въпреки това през следващите дни тя ще продължи да работи от вкъщи, каза говорителят на Меркел Щефен Зайберт.

Меркел е под домашна карантина от 22 март, след като се оказа, че се е разболял един от лекарите, с които тя е била в контакт.

По-рано днес пожарникар затвори телефона на Ангела Меркел

Шефът на пожарната в северния германски град Берген ауф Рюген затворил телефона на германския канцлер Ангела Меркел, защото не повярвал, че наистина тя звъни в местната пожарна, съобщи ДПА.

Меркел искала да благодари лично на пожарникари-доброволци в града, който е от нейния избирателен район и позвънила в пожарната. Шефът на службата Андре Мусвиек обаче решил, че го вземат за подбив от местна радиостанция и й затворил телефона. Но Меркел позвънила отново.

"Канцлерът благодари на момчетата за решителността им и оцени високо работата им за град Берген ауф Рюген", каза кметицата Аня Рацке. Говорител на федералното правителство потвърди, че Ангела Меркел искала лично да благодари на огнеборците.

Екип доброволци от града реши в средата на месеца да се самоизолира в пожарната и да напуска сградата единствено при сигнал. "Като се има предвид, че пожарната вече затвори заради коронавируса, действахме коректно и предвидливо", добави Рацке. Тя добави, че благодарностите от страна на Ангела Меркел били най-доброто признание. 

COVID-19 в числа
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани
България 2 627 34 159 1 390
Света 6 779 025 86 331 395 715 3 304 555
Заразени* Нови Починали
България 2 627 34 159
Света 6 779 025 86 331 395 715
* Общ брой случаи, вкл. починали и излекувани. * Общ брой случаи, включително починали и излекувани. Източник: Worldometer