Специалните пратеници на bTV – репортерът Бесте Сабри и операторът Огнян Кръстев, са в епицентъра на трагедията в Турция. Не спира да расте броят на жертвите на мощното земетресение. Спасителните акции в най-тежко пострадалите райони продължават вече повече от 24 часа с надеждата за намиране на оцелели.

Турските власти и нашите спасителни екипи се опитват да извадят тяло от руините в Адана. Близка сграда е на косъм да се срути.  

Хора търсят свои роднини, а по последна информация на турските служби над 3000 са загубили живота си, а 20 000 са ранени.

В една от разрушените сгради в Адана е била и малката сестра на Мериям - Ямур.

„Чакам сестра ми, малката ми сестра, има мъж и деца. Бяха на деветия етаж, никой нищо не ни казва. Искам да знам от службите какво се случва“, казва Мериям Коюнджу.

„Тук няма кризисен щаб, кой е починал, кой не. Нищо не знаем, търсим хора в моргата по болниците, гледаме в погребалните агенции. От вчера обиколихме 20 болници“, казват хора.

Десетки загубиха дома си.

„Около 4:20 ч. беше, стана изведнъж и всичко се разлюля. Излязохме навън всички и сега сме тук, апартаментът на брат ми е срутен“, обясни Али Балабан.

Няма ден, няма нощ всички работят с пълни сили, казват доброволците. Те раздават храна и дрехи на пострадалите в лагерите, организирани от гражданската защита на Турция.

31 души са на терен от България, екипи от още над 60 страни помагат в разчистването и търсенето на оцелели

„От снощи сме обиколили три обекта, разрушенията са големи", каза Стефан Георгиев от дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столична община.

По време на акцията тази сутрин българският ни спасителен екип откри тяло в една от сградите.