Тридневният национален траур в Северна Македония заради тежката автобусна катастрофа на магистрала "Струма" продължава и днес. Най-много жертви дадоха жителите на три села в община Студеничани.

Животът на 70-годишния Паязит се преобръща след 23 ноември. В тежката катастрофа на „Струма“ възрастният мъж губи снаха си и 16-годишния си внук. Единствено синът му – Ебип, успява да излезе навреме от горящия автобус.

„Загубихме една снаха и едно внуче. Синът ми оцеля и преживява цялата трагедия, чуваме се с него. Не се издържа, много е тежко. За цялата държава е проблем. Остави, че за мен е проблем“, каза Паязит Паязитовски.

Всеки ден от инцидента насам кметът на община Студеничани посещава семействата, за да вдъхне надежда на близките и да им покаже, че не са сами.

„С нищо не можем да облекчим тяхната загуба. Болката е огромна, но искаме чрез срещите да им покажем, че наистина на всички ни е много мъчно. Голяма трагедия. Съкрушени сме“, каза Азем Садику, кмет на община Студеничани.

Местните хора настояват българските и македонски власти да разследват нещастния инцидент докрай.

„Имаме съмнения, че в автобуса са превозвани някакви запалими материали, което не е било разрешено. Не може иначе при такъв удар да загинат толкова много хора“, добави Азем Садику.

Очаква се до седмица оцелелите да се завърнат по родните си места.

Семействата на загиналите очакват да получат повече информация от властите кога ще могат да изпратят близките си в последния им път.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!