В Северна Македония продължава траурът заради загиналите 45 души при автобусната катастрофа на АМ "Струма". Община Студеничани даде най-много жертви, 20 души от села от общината загубиха живота си.

Кметът на общината Азем Садику каза за bTV, че случилото се е голяма трагедия за цялата държава.

„Защото един голям, за жалост, брой загинаха, а и от 7, които са оцелели, 4 са от нашата община. Чакаме да закрепнат и да се върнат при семействата си. Другите, които изгубиха най-милите си хора, са много загрижени, пречупени от болка“, каза той.

Садику разказа, че има случай в общината, при който в едно семейство са загубили 10 души - майка с 4 деца, другата снаха – майка с 2 деца и две внучета от същото семейство.

„И аз, и моят екип от общината се опитваме да бъдем покрай техните семейства, колкото да им улесним болката, която е много голяма. Искаме случаят да се разследва докрай. Това няма да върне техните животи, загубите им са много големи“, допълни кметът.

Азем Садику заяви, че това, че автобусът няма лиценз ги кара да мислят, че има нещо неизправно и те се съмняват, че е било натоварено нещо запалимо в превозното средство.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!