След тежката катастрофа на АМ „Струма“, при която загинаха 45 македонски граждани, екип на bTV се срещна с министъра на транспорта на Северна Македония Благой Бочварски.

Инцидентът стана при връщане на група от организирана екскурзия от Турция. 

Бочварски обяви пред нашата камера, че компанията, организирала пътуването, има четири автобуса. Заради документите, които липсват за катастрофиралия автобус, ще бъде отнет лиценза за международен превоз на цялата компания.

Транспортният министър посочи, че няма представа защо три от автобусите са минали границата със Северна Македония, каквито информации се появиха. Той коментира, че тепърва ще се уточнява кога автобусите са минавали граничен контрол, както и каква е причината да изостане на един от тях.

И днес офисът на фирмата превозвач остана затворен, а на позвъняванията ни от „Беса транс“ не отговориха.

Фаталният автобус не е в базата данни на транспортното министерство в Скопие. Благой Бочварски уточни, че автобусът е бил технически изправен – регистриран е 2007 година с валиден технически преглед и валидна регистрация.

За превозвача не е установено да има предишни нарушения.
От „Беса Транс“ днес отново изказаха съболезнования във фейсбук страницата си, като помолиха да не се спекулира с трагедията.