Бившият британски премиер Тони Блеър предупреди, че има опасност от икономически хаос, ако Консервативната партия на министър-председателя Дейвид Камерън спечели изборите на 7 май, предаде Асошиейтед прес.

Според Блеър, който беше лидер на лейбъристите, стремежът на Камерън да успокои членовете на дясното крило на своята партия и да се справи с предизвикателството от Партията на независимостта на Обединеното кралство (UKIP) тласка Великобритания извън Европейския съюз.

Блеър предупреди, че ако Великобритания напусне ЕС, това ще създаде нестабилност на заетостта и ще непредсказуемост на британската икономика. Бившият премиер направи това изявление днес по време на посещение в някогашния си избирателен район Шефилд.

Визитата е част от усилията му да агитира в подкрепа на кандидата на Лейбъристката партия Ед Милибанд.

Месец преди изборите не е ясно коя партия ще спечели изборите, като различни проучвания на общественото мнение дават преднина или на лейбъристите, или на консерваторите. Това означава, че е много вероятно в следващия парламент отново да не може да управлява само една от водещите партии.