Той е забравил 39 години от своя живот. Той е забравил, че е женен. Забравил е, че има деца. Забравил е, че има внуци. Забравил е смъртта на своята майка.

Забравил е, че на 63 години.

Забравил е преминаването от стационарни телефони към мобилни телефони.

Когато се поглежда в огледалото и вижда бялата си коса, той започва да вика от страх. Това е невероятната история на Лучано Д'Адамо от Рим, разказана от Il Messaggero.

Лучано претърпява автомобилна катастрофа през 2019 година. На следващия ден той се събужда в болницата, вярвайки, че е прегазен в Монте Марио (хълм в северозападната част на Рим – бел. ред.) и живее през 1980 г.

Той вярва, че е на 24 години, а годеницата му е на 19 години. Затова не вярва на 35-годишния мъж в стаята, който твърди, че е неговият син.

 

„Как може синът ми да е роден преди мен? Коя е моята съпруга?“, казва Лучано.

През годините приятели и роднини, с помощта на лекари, се опитват да му помогнат да си възвърне паметта, като му разказват епизоди от миналото му и му показват снимки и спомени. Но без успех.

Лучано Д'Адамо не само е загубил спомените за личните си дела. Той също така е забравил шампионатите на Рома и Световната купа, спечелена от Италия, политическите събития и технологичните иновации като пристигането на мобилните телефони.

Първият път, когато се качва в такси след инцидента и вижда навигатор, се чувства сякаш живее в свят на научна фантастика.

Синът му, за да му се подиграе, му казва, излизайки от болницата: "Татко, спомняш ли си, че ми дължеше 5 хиляди евро?". А Лучано го пита объркан: "Какво означава евро?".

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK