Резултатите от тестовете показват, че президентът на САЩ Доналд Тръмп не е носител на новия коронавирус, съобщи личният му лекар Шон Конли, цитиран от световните агенции.

"Получих потвърждение, че тестът е негативен. Седмица, след като вечеря в Мар а Лаго с бразилската делегация, президентът няма никакви симптоми", заяви докторът в писмо, цитирано от Белия дом.

Тръмп беше подложен на изследване, след като членове на делегацията на бразилския президент Жаир Болсонаро дадоха положителна проба за вируса.

"Температурата ми бе измерена на влизане в стаята", каза Тръмп пред журналисти в Белия дом след срещи, посветени на ситуацията с вируса. Той уточни, че температурата му е "съвсем нормална".

"Освен това се подложих на тест миналата вечер", допълни Тръмп, след като нееднократно бе попитан на пресконференция вчера дали го е направил.

Асошийтед прес отбелязва, че въпреки препоръките на здравните власти, президентът на САЩ продължава да се ръкува. Говорител на Белия дом междувременно съобщи, че вече се мери температурата на всички хора, които са в близък контакт с Тръмп и вицепрезидента Майк Пенс.