Бившият министър-председател на Франция и кмет на град Лил, 84-годишния Пиер Мороа, имал неприятното преживяване миналата нощ да се събуди от шума на разбития прозорец на жилището си и нахлуващите през него пожарникари, които си мислели че идват да го спасят.

Радио Europe 1 съобщава, че неизвестен мъж се обадил около 2 часа сутринта местно време, в службите за бърза помощ, за да подаде сигнал, че по невнимание е погълнал отрова за мишки.

След като описал проблема си, мъжът много подробно продиктувал адреса на който се намира, който се оказал жилището на бившия премиер Пиер Мороа.

След като пристигнали на място пожарникарите (които отговарят за службите за бърза помощ във Франция) опитали да събудят обитателите на апартамента и след като не успели, разбили един от прозорците на жилището, за да изпълнят дълга си.

Самият Пиер Мороа разказва пред радиото, че съпругата му била сериозно притеснена, дали нахлуващите в къщата четирима пожарникари не са всъщност престъпници, преоблечени с униформи.

След като недоразумението било изяснено, пожарникарите напуснали, извинявайки се, че са разбили прозореца на бившия френски премиер.

Полицията в Лил извършва проверка по установяване на самоличността на „телефонния шегаджия”