Маргарет Тачър си отиде, но идва Аманда Тачър. Ден след погребението на Желязната лейди световните медии обръщат внимание на внучката, която впечатли всички на траурната церемония.

19-годишната Аманда прочете пасаж от послание на Свети Апостол Павел. Нейната изразително четене с лек тексаски акцент впечатли всички.

Вече може да говорим за „Желязната внучка", писа британската преса. Аманда живее с майка си - първата съпруга на Марк Тачър, в Съединените щати. Отраснала е в Южна Африка, където преди 9 години баща й бе осъден условно за подготовка на преврат в малката Екваториална Гвинея. Аманда учи в Университета на Ричмънд и според британските вестници, нейните съкурсници били убедени, че някой ден тя ще промени света.

В Тексас живее и 24 годишният й брат Майкъл. Двамата нямат първи братовчеди. Леля им, близначка на баща им на Марк, е убедена стара мома. Имала е връзки с няколко мъже, и няма деца.

През 2005 година Керъл спечели риалити шоу за оцеляване в австралийската джунгла, като не бе предупредила майка си. Тя е и автор на книга с мемоари за Желязната лейди.