Белият дом осъди атаките край парламента в Лондон и обяви, че президентът Доналд Тръмп следи развитието, предаде АП, цитирана от БТА. 

Говорителят Шон Спайсър, каза, че Тръмп е разговарял по телефона с британския премиер Тереза Мей и добави, че САЩ "приветстват бързата реакция на британската полиция". Спайсър увери Лондон, че може да разчита на пълна подкрепа от страна на Вашингтон. 

Президентът на Франция и канцлерът на Германия също изразиха своята подкрепа и солидарност към Обединеното кралство. 

"Обезпокоени сме от тероризма" каза Франсоа Оланд пред репортери в община Вилпент край Париж. Той добави, че Франция, която напоследък бе арена на терористични актове, "знае как страдат британците днес". 

В изявление Ангела Меркел пише, че е узнала "с тъга" за случилото се и че мислите й са с "нашите британски приятели и всички хора в Лондон", а особено пострадалите. 

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер обяви, че няма думи за случилото се точно на годишнината от атентатите в Брюксел. Ню Йорк засили мерките за сигурност около британското консулство.

Вътрешното министерство на Италия съобщи, че утре ще има съвещание на ръководителите на правоохранителните и разузнавателните агенции, на което ще се определи равнището на терористичната заплаха в Италия. Мерките за сигурност в страната вече са силно затегнати заради предстоящата в събота в Рим среща на върха на ЕС заради годишнината от Римските договори. В петък европейските лидери ще бъдат на аудиенция във Ватикана. 

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова изрази съчувствие към ранените и съболезнования към роднините на загиналите в Лондон. Тя отбеляза, че Русия не разделя тероризма на категории, а го смята за "абсолютно зло".