18-годишният американец Салвадор Рамос застреля 21 души в училище в Тексас, а после беше ликвидиран от полицията. Губернаторът на щата Грег Абът заяви, че стрелецът е убил жертвите си по жесток начин.

Трагедията се разигра в град Ювалди, на около 130 километра западно от Сан Антонио. Нападателят бе идентифициран като Салвадор Рамос. Той е носил най-малко една полуавтоматична пушка и е бил в паравоенна униформа, поясниха от полицията.

Рамос първоначално е прострелял баба си, която сега е в болница. После с кола той отишъл в училището и извършил масовото убийство. Мотивите за атаката остават неизвестни.

Снимка: btvnovinite.bg

В учебното заведение "Роб" са учели деца на възраст под 10 години. Там се обучавали над 500 малчугани, сред които близо 90% били от семейства на латиноси.

Бивш съученик на стрелеца споделя пред CNN, че Рамос му е изпратил снимки на огнестрелно оръжие, което притежава, и на чанта, пълна с боеприпаси, дни преди атаката.

„Сега изглеждам много различно. Няма да ме познаете“, писал още Рамос. 

Снимка: БГНЕС / EPA

Приятелят му разказва още, че са се чували от време на време да играят Xbox заедно. Той споделя още, че Рамос е бил подиграван от другите съученици заради дрехите, които е носил и финансовото състояние на семейството му и в крайна сметка все по-малко влизал в клас.

Момчето разказва, че след дипломирането си все по-малко е общувало с Рамос, но на всеки няколко месеца той му изпращал съобщения или искал да играят заедно Xbox.

Снимка: БГНЕС / EPA

В Инстаграм профила на стрелеца са качени снимки на две пушки в стил A-R15 само три дни преди атаката в училището. Снимката е публикувана като история под потребителското име „salv8dor_“, за което няколко съученици потвърдиха, че е на заподозрения Салвадор Рамос. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!