Унгарски служител на сигурността е изстрелял три предупредителни изстрела рано във вторник на граничен пункт на южната граница на страната със Сърбия, съобщи „Ройтерс“, позовавайки се на полицията. Никой не е пострадал в инцидента, заяви говорителката на органите на реда Силвия Шабо.

Снимка: БГНЕС / EPA

Полицията заяви, че групата се е опитала да влезе в Европейския съюз на граничния пункт Рожке към 4:30 ч. по Гринуич, което накарало служителя да открие огън.

По-голямата част от групата не е успяла да премине границата, а четирима мигранти, които са успели да влязат в Унгария, са засечени, заяви полицията.

Снимка: БГНЕС / EPA

Заради инцидента граничният пункт беше временно затворен. По-големият граничен пункт на магистралата за международен пътнически и товарен трафик в Рожке остава отворен, съобщиха от полицията.

„Върнахме всички обратно за 2 минути. Тези, които се опитаха да избягат, бяха арестувани. Всичко е заснето от охранителните камери. Властите са подготвени да отблъснат подобни опити“, коментира министърът на вътрешните работи на Унгария Шандор Пинтер.