Мултимилионер във Великобритания се бори срещу нарастващата бедност. С още 40 мултимилионери Гай Синг-Уотсън е поискал данъците му да бъдат увеличени.

Гай Синг-Уотсън работи за кратко като бизнес консултант в Лондон и в Ню Йорк, след което решава да се върне във фермата в Девън, където е роден. Там започва да експериментира с био зеленчуци и не след дълго печели много повече, отколкото е очаквал.

Служителите му са над 1000, като последните години Синг-Уотсън им е прехвърлил 100 процента от собствеността на ниска цена. Нарастваща бедност е неприемлива за него и Синг-Уотсън иска да промени това положение, затова е готов да плаща по-високи данъци. Заедно с още 40 милионери той е написал писмо до британския премиер Риши Сунак, в което предлагат данъкът за мултимилионерите да се увеличи само с 1 процент, като според тях това ще донесе към 60 милиарда паунда приходи в хазната на година.

Отговор на предложението, защото увеличението на данъците не е сред политиките на сегашното правителство. Личното семейно състояние на премиера Сунак от над 800 милиона паунда, му дава право да членува в клуба на милионерите, борещи се с бедността, но той не е отговорил и на поканата им.

Над 2 милиона британци са зависими от раздаваните хранителни помощи. Гай Синг-Уотсън продължава да пропагандира идеите си за справедлива данъчна система, която да предотврати задълбочаването на неравенствата, което според него би подкопало основите на британската демокрация.