От няколко часа в Антакия спасители се опитват да стигнат до хора, затрупани под рухнала сграда. Специалните пратеници на bTV Гергана Венкова и Явор Владимиров следят спасителната операция.

Екипите са подготвили и носилка, с която да достигнат до жената, чийто глас се чува отвътре. Малко по-рано жената отговаряше, че е заедно с още двама души. Към момента се знае, че има една жена под руините на сградата. Вътре успяха да влязат и китайските спасители. 

От време на време се запазва мълчание. Жената е призована на турски да отговори. Настъпва радост, защото явно отвътре спасителите чуват нейния глас. Тежка техника се включи в спасяването на тази жена.

Има и линейка, събрали са се и много хора, които вероятно са познати и близки на жената. Тежко е всичко това и е впечатляваща съпричастността, с която хората реагират на лъча надежда, който идва изпод бетона, разказа репортерът на bTV на мястото Гергана Венкова.

В Антакия има също спасители от САЩ, там имаше и българи, които успяха да извадят бебе изпод руините. Повече от 150 часа след трусовете, все още има надежда да бъдат открити хора под развалините.