Най-малко 100 полета са отменени на летищата "Нарита" и "Ханеда" в японската столица Токио заради снеговалеж. Oколо 11 000 пътници са засегнати. Лошото време се отразява и на железопътния транспорт - по редица линии в столицата влаковете се движат със закъснение, а по някои участъци движението е напълно спряно, съобщава Kyodo News+.

Снимка: Ройтерс

Градските автобуси също се движат с увеличени интервали. Гумите им задължително трябва да бъдат оборудвани с вериги, предотвратяващи плъзгането, тъй като до вечерта по пътищата ще са се образували снежни преспи вследствие на интензивния снеговалеж. Движението е сериозно затруднено. Местните жители са призовани да не излизат на улиците без крайна необходимост.

Снимка: Ройтерс

Много компании са освободили служителите си да се приберат по домовете си още на обяд. На повечето е разрешено утре да работят от вкъщи или да отидат в офиса по-късно през деня. Магазините и ресторантите в Токио също са затворили часове по-рано от обичайното заради снега. Службите за доставки са обявили принудителна пауза в работата си до нормализиране на метеорологичните условия, посочва БТА.