Циркова слоница на име Виола изнесе представлението на живота си с уникален номер – грандиозно изчезване, предава CBS News.

На 16 април тя трябваше да излезе на манежа на цирк в град Бют, Монтана, но преди представлението слонът бяга от дресьора си. Виола е открита да се скита из града, бягайки по оживена улица.

Видео, разпространено в социалните медии, показва как Виола върви по средата на пътя сред трафика в югозападния град в щата Монтана. Тя минава през казиното на града и влиза в складова зона, докато хора от цирка тичаха до нея, показва видео.

Слонът е причинил някои щети на складовата зона, но никой не е бил ранен, уточняват от полицията. Дресьорите успяват да я обуздаят и да я върнат.

Групите за защита на животните „Хора за етично отношение към животните“ и „Лапи“ в отделни позиции заявиха, че Виола е бягала от цирка и преди. Според тях има случаи в миналото, при които слонове са принуждавани да изпълняват изтощителни упражнения, които нарушават американския закон за защита на животните.