Авиокомпания забрани на двойка от Хонконг да лети с нея след скандал с пътничка заради това, че е свалила седалката си, съобщава Би Би Си.

Конфликтната ситуация е станала по време на полет на Cathay Pacific от Хонконг до Лондон на 17 септември.

Китайка се е оплакала в социалните медии, че е била тормозена от седящата зад нея двойка, след като е наклонила седалката си. 

В публикацията си жената пише как двойката на средна възраст - съпруг и съпруга, я е обвинила, че им пречи да гледат телевизора по време на полета, и я е помолила да оправи седалката си.

Когато тя отказала, мъжът изпънал краката си и ги поставил на подлакътниците на седалката, след което започнал да ѝ се кара на кантонски и да я удря по ръката, разказва жената.

„Когато разбра, че не мога да говоря кантонски, тя започна да ме нарича „момиче от континента“ с обиден тон“, допълва тя.

Съпругът, който седял непосредствено зад нея, „яростно бутнал“ облегалката на седалката ѝ, разказва още жената. На видеото се вижда как седалката вибрира.

На друга сцена се вижда как съпругът вдига среден пръст към жената. След това жената потърсила помощ от стюардеса, която ѝ предложила да изправи седалката си.

„Бях шокирана, защото не беше време за хранене, но стюардесата искаше от мен да направя компромис. Отхвърлих предложението“, пише жената.

 

Публикацията в платформата за социални медии Xiaohongshu, в която е заснета част от конфронтацията, събра 194 000 харесвания до понеделник сутринта и предизвика смесени реакции в мрежата.

Флагманският превозвач на Хонконг заяви, че е добавил двойката в списъка си със забранени пътници и добави, че има „строга политика на нулева толерантност“ към поведение, което не уважава другите пътници.

Няколко пътници, станали свидетели на инцидента, разкритикуваха поведението на хонконгската двойка. „Ако искат повече пространство, трябваше да си платят за места в първа класа“, написа един човек.

Няколко потребители пък побързаха да защитят репутацията на Хонконг, като един от тях заяви: „Повечето хора в Хонконг са любезни, тази двойка е изключение“.

Някои хора заявиха, че това би трябвало да е приемливо, като се има предвид, че възможността за накланяне е вградена функция на седалките.

Други пък заявиха, че може да бъде неудобно, когато пътниците отпред накланят седалките си твърде назад.