Скорпион ужили пътник по време на полет на авиокомпанията „Юнайтед еърлайнс” от Хюстън, щата Тексас, до канадския град Калгари. Потърпевшият Ричард Бел пътувал в салона за бизнес класа, когато усетил нещо в косата си. Насекомото паднало върху него и го ужилило по палеца, докато той се опитвал да го изхвърли.

"Настана оживление сред пътниците и скорпионът незнайно как се озова на земята. Тогава го покрихме с чаша, за да не избяга и после го ударихме с обувка. Беше като ужилване от оса или нещо подобно", разказва Бел.

„Юнайтед еърлайнс” потвърди информацията за случилото се. „Нашият екип веднага се свърза с лекар на земята, който даваше съвети по време на целия полет", казва се в съобщение на компанията.

Инцидентът стана дни след като пътник бе изведен насилствено от самолет на същата авиокомпания.

Д-р Дейвид  Дао беше бит и свален на сила от борда, след като не пожелал доброволно да се откаже от редовно закупения си билет, защото компанията трябвало да осигури места за свои служители в последния момент.

След схватката с яките служители д-р Дао получи сътресение на мозъка, остана без два предни зъба, а носът му беше счупен. 69-годишният лекар се закани, че ще заведе дело срещу превозвача и определи станалото като по-ужасяващо от това, което е преживял през войната във Виетнам.