Момиче оцелява след ужасяваща автомобилна катастрофа, при която излита във въздуха и пада върху жиците на електропровод. Тя остава да виси от тях със счупен крак повече от час, докато пристигне помощ.

19-годишната днес Кенеди Литълдайк катастрофирала с колата си на 22 май 2021 г. докато седи зад волана в тежък емоционален момент. Тя пътувала с двама приятели. В един момент обаче се разчувствала и започнала да плаче. Така се отклонила от пътя. Автомобилът започнал да се преобръща, а младежите в него били без колани. И тримата изхвърчали от колата, но Кенеди се озовала висяща във въздуха.

Този момент преобърнал живота ѝ. В хода на възстановяването ѝ единият ѝ крак трябва да бъде ампутиран, а тя трябва да приеме, че може да продължи и без него да изживява дните си пълноценно.

Другите двама тийнейджъри са с наранявания и счупени прешлени и кости. По-късно те се възстановяват напълно.

Макар да се озовава на 9 метра във въздуха, именно приземяването върху електропровода спасява живота ѝ. Главната артерия на крака ѝ е прещипана от кабелите, а след това главната артерия на ръката ѝ е обгорена от токов удар.

Кенеди Литълдайк е подложена на 21 операции заради счупена бедрена кост, раменна кост и ключица, както и нараняване на раменния сплит.

Претърпява пет ампутации на крака – защото колкото повече може да се запази от него, толкова по-лесно е ходенето с протеза. Но се оказва, че след всяка от тях, трябва допълнителна част от крака ѝ да бъде отстранена.

Кенеди си спомня момента, в който разбира, че ще остане без крак.

„На 16 години си и всички мечти, които имаш в главата си, просто изчезват“, казва тя.

С времето момичето се учи да подхожда с чувство за хумор към тялото си. Казва, че в болницата се е трансформирала и психическото ѝ състояние след инцидента е много много по-стабилно, отколкото преди него.

Кръщава основата на крака си Гоби, учи се да танцува с него, в профили си в социалните мрежи показва, че животът след такъв инцидент и с такива последици може да бъде не само възможен, но и щастлив.

„Преди инцидента се борех с психичното си здраве. Исках да се самоубия. Никога не планирах бъдещето си, защото не мислех, че ще имам такова. Не бях щастлива. Като се връщам назад, си мисля колко жалка съм била. Сега съм друга. В много по-трудни ситуации, но и много по-спокойна и радваща се на живота“, споделя Кенеди.