Поне шестима са мъртви (три деца и трима възрастни) при стрелба в частно християнско училище в Нашвил. Три деца и двама възрастни са били убити на място при стрелбата. 

Стрелецът е жена на 28 години. Тя е шестата жертва - била е убита от отзовалите се на сигнала полицаи.  

„Три деца с огнестрелни рани са приети в детската болница, но само за да бъдат обявени за мъртви. Смъртта е потвърдена и за двама възрастни“, заяви Джон Хоузър, говорител на медицинския център на университета Вандербилт.

В болница са настанени още много деца с различни наранявания, пишат американските медии. Има и един ранен полицай. 

Полицията в Нашвил съобщава, че служителите са реагирали на „активно събитие със стрелба“ в Covenant School, което обслужва ученици от предучилищна възраст до шести клас. „Стрелецът е мъртъв“, се казва още в информацията в Twitter.

Стрелбата е станала малко след 10 часа сутринта местно време, като сигналът е подаден в 10:13 часа. Според властите жената е била добре въоръжена с две полуавтоматични оръжия и един пистолет. Все още не са ясни мотивите ѝ.

Християнското училище е основано през 2001 г. като служба на Презвитерианската църква и разполага с 33 учители. През последната една година в него учат около 200 деца, става ясно от информацията публикувана на уебсайта на училището.

Родителите чакат в страни от улицата, която е отцепена, за да получат информация за децата си. Училище е заключено заради огледа след стрелбата.

След случилото се президентът Байдън отново призова Конгресът да приеме по-строги ограничения за притежание на оръжия в страната.