Звездата Шакира успя да сключи споразумение с прокуратурата преди началото на делото за данъчна измама в размер на 14,5 милиона евро, предаде Ройтерс.

Съдията обяви, че исканото от обвинението лишаване от свобода е заменено за парична глоба.

Световната суперзвезда пристигна в съда в Барселона в понеделник, за да присъства на първия ден от процеса срещу нея за предполагаема измама на испанската държава с 14,5 милиона евро върху доходи, получени между 2012 г. и 2014 г.

Шакира вече отказа сделка през 2022 г., като обяви, че е невинна. Сега е взела решението си „за да пощади децата си, от това да виждат как майка им е жертва на личното си благополучие си“.

„Трябва да преодолея стреса и емоционалното натоварване от последните няколко години и да се съсредоточа върху нещата, които обичам - моите деца и всички възможности, които предстоят в кариерата ми, включително предстоящото ми световно турне и новия ми албум, от които съм изключително развълнувана. Възхищавам се изключително много на онези, които се бориха с тези несправедливости докрай, но за мен днес победата означава да си върна времето за децата и кариерата си“, обяви тя.