Южнокорейското разузнаване съобщи, че лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун планира среща с президента на САЩ Доналд Тръмп, пише "Росийская газета".

През декември Ким смята отново да се срещне с Тръмп и затова още през ноември ще бъдат подновени преговорите на работно ниво, включително за подготовка на предстоящите разговори на високо равнище.

Ще бъдат съгласувани основните теми и дневният ред, е съобщил на поверителен брифинг в южнокорейския парламент шефът на националното разузнаване Со Хун.

Директорът на южнокорейското разузнаване подчертал, че "това са само планове на Ким Чен-ун", като намекнал, че нещата може и да се променят.

След двете досегашни срещи между Ким и Тръмп преди няколко седмици в Стокхолм се състояха преговори между КНДР и САЩ на работно равнище, но те приключиха без резултат. След това Пхенян открито постави ултиматум на Вашингтон - до края на 2019 г. да промени подхода си и да склони на приемливи за Северна Корея условия за дипломатическа сделка, напомня московският официоз.

Освен това според разузнаването на Сеул е твърде вероятно преди разговора с Тръмп Ким Чен-ун отново да посети Китай, както направи преди срещите си с него в Ханой и Сингапур.