Бившият полковник от руското военно разузнаване Сергей Скрипал се намира в съзнание и може да говори. Това съобщава телевизия "Скай нюз", предаде ТАСС.

"Полицията скоро ще може да поговори с човека, който се намира в центъра на историята с отравянето в Солсбъри. Бившият руски шпионин Скрипал вече не е в критично състояние, реагира добре на лечението, намира се в съзнание и разговаря", заяви водещ на телевизията, без да назовава източникът на тези сведения, уточнява БТА.

Вчера Кристин Бланшард, медицински директор в Окръжната болница в Солсбъри, заяви само, че Скрипал вече не е в критично състояние и реагира добре на лечението след атаката с нервнопаралитично вещество миналия месец.

Дъщеря му също вече е добре и може да говори. 33-годишната Юлия Скрипал заяви, че се е събудила преди повече от седмица и е щастлива, че може да каже, че се чувства все по-добре с всеки изминал ден.

Нейното изявление беше разпространено от полицията в Солсбъри.

Тя и баща ѝ бяха отровени с нервнопаралитичното вещество новичок в Солсбъри. Отравянето предизвика международен дипломатически скандал, след като Великобритания обвини Русия за извършител на престъплението.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!