Президентът на САЩ Барак Обама и семейството заминаха днес от столицата Вашингтон на двуседмична ваканция на шикозния остров Мартас Винярд, край североизточното крайбрежие на страната, предаде Франс прес.

Така Обама спазиха датиращата от 2009 г. традиция да прекарват лятната си почивка през август на това парче земя край прочутия нос Код, в щата Масачузетс.

Снимка: EPA

Президентското семейство "изневери" на Мартас Винярд само през 2012 г., когато държавният глава водеше кампания за своето преизбиране.

През януари Барак Обама ще напусне Белия дом, тъй като по конституция има право само на два последователни мандата.

Обама е придружен на остров Мартас Винярд от съпругата си Мишел, от двете им дъщери, 18-годишната Малия и 15-годишната Саша, и от семейните кучета Бо и Съни.

Снимка: EPA

Куп журналисти и фоторепортери ще следят как президентското семейство прекарва своята ваканция в разходки, плажуване, игра на голф и похапване в местните ресторанти.

Предвидено е Обама да се завърнат във Вашингтон на 21 август, неделя.
Остров Мартас Винярд е любимо място на най-влиятелните американски семейства от източното крайбрежие на САЩ, отбелязва АФП. Сред тях са клановете Кенеди и Клинтън.

Снимка: EPA

Също по традиция Обама прекарват зимната си ваканция на Хавайските острови, на които е преминало част от детството на президента.