Шест дни след като беше открит мъртъв в джакузито в дома си в Лос Анджелис, Матю Пери беше изпратен в последния си земен път на частно погребение. Актьорът почива гробището Forest Lawn в Лос Анджелис.

Снимка: splashnews

Звездите от „Приятели“ Дженифър Анистън, Лиза Кудроу, Кортни Кокс и Дейвид Шуимер казаха последното си сбогом на Пери в черни костюми, пишат световни медии. 

На частното събитие присъстваха майката на звездата - Сюзън Морисън и доведеният му баща Кийт, както и баща му Джон Пери.

Кийт e един от хората, които носят ковчега на Матю в последния му земен път.

Гробището, на което се проведе церемонията, се намира срещу студиото на Warner Bros, където „Приятели“ се снима в продължение на 10 сезона, и е място за последен покой на много холивудски звезди, сред които Кери Фишър, Бет Дейвис, Стан Лорел, Бъстър Кийтън, Майкъл Хътченс, Пол Уокър, Британи Мърфи и Ан Хече.

Общо около 20 души, облечени в черно, са присъствали на събитието и са се събрали около гроба на Пери, съобщи TMZ.

Звездите от „Приятели“ направиха съвместно изявление във вторник, в което заявиха, че са „напълно опустошени от загубата“, и добавиха, че ще имат какво да кажат, но това ще се случи след време.

Причината и начинът на смъртта на Пери предстои да бъдат определени от съдебния лекар на окръг Лос Анджелис след приключване на аутопсията с токсикологични изследвания.