Общественият транспорт в Хонконг, включително линията към международното летище, беше спрян след сблъсъци между полицията и протестиращи, при които бяха разбити метростанции, предаде Франс прес.

Метрото остава затворено от петък вечерта след безредиците и вандалските действия. Спряно е движението по всички линии, а операторът MTR не уточни кога ще бъде възобновено движението.

"След случаите на насилие в множество квартали, поддържащият персонал трябва да се погрижи за собствената си безопасност, преди да може да посети повредените метростанции, да оцени щетите и да извърши необходимите ремонти", съобщават от транспортната компания.

Вчера в Хонконг се стигна до сблъсъци между протестиращи и силите на реда, след като властите забраниха носенето на маски по време на протести.

След публикуването на забраната започнаха протести почти навсякъде в бившата британска колония. Вечерта се стигна до сблъсъци, при които полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращите, които запалиха огньове по улиците и разрушиха метростанции и прокитайски търговски обекти.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!