Жп връзките между Белград и Прищина ще бъдат възстановени след близо 20- годишно прекъсване. Целта е да бъде насърчено икономическото развитие на региона.

В документа се предвижда и изграждане на магистрала от Ниш до Прищина. През януари двете страни се договориха възстановят и гражданските полетите. 

Споразумението бе подписано по време на Мюнхенската конференция по сигурността. Под документа подписите си поставиха президентите на двете страни Александър Вучич и Хашим Тачи.

Договореното е постигнато с помощта на американски дипломат Ричард Гренел, който бе определен от Вашингтон за специален пратеник в региона.

Той по-рано се зарече, че като медиатор между двете държави ще се фокусира на това да помогне на Белград и Прищина да превъзмогнат всички продължаващи проблеми, свързани с икономиката. Това ще помогне да се постигне трайно нормализиране на отношенията, което е необходимо на Косово и Сърбия, за да си осигурят те устойчиво икономическо развитие, което да доведе чуждестранни инвеститори в Западните Балкани.