Сериозен конфликт се разрази между британската поп звезда сър Елтън Джон и дизайнерите Долче и Габана. Елтън Джон призова за бойкот на марката, след като двамата се обявиха в защита на традиционното семейство и против зачетаните инвитро деца.

В интервю за списание „Панорама” Доменико Долче и Стефано Габана, които бяха гей партньори в продължение на 23 години до 2005 г., се обявиха против това хомосексуалните семейства да отглеждат деца, включително и собствени, но заченати инвитро.

„Не на химическото потомство и матките под наем - животът тече по естествения си начин”, добавят те.

В отговор Елтън Джон, който има семейство с две деца с дългогодишния си партньор Дейвид Фърниш, остро критикува дизайнерите в профила си в „Инстаграм”. „Как смеете да наричате децата ми „синтетични”? Как не ви е срам да пъхате малките си осъдителни пръстчета в инвитро процедурата - чудо, което позволява на милиони обичащи се хора, хетеро- и хомосексуални, да сбъднат мечтата си да имат деца!”, написа той.

По- късно Долче и Габана разпространиха уточнение, в което казват, че са изразили в интервюто лично мнение и не съдят поведението на други хора.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!