Самолет на пакистанските авиолинии се разби в Карачи, съобщава "РИА Новости". Според  журналиста Хурам Ансари машината е помела 4-5 къщи в жилищен квартал.

Самолетът е излетял от Лахор за големия пристанищен град и се е разбил в близост до летището, съобщава източник в администрацията на гражданската авиация.

Кадрите показват, че над мястото на катастрофата се издига черен дим.

Властите не уточниха типа катастрофирал самолет и колко пътници са били на борда.

 Според авиокомпанията пасажерите са 99, а екипажът е бил 8 души.

"Самолетът се разби в Карачи. Опитваме се да потвърдим броя на пътниците, но по първоначални данни е имало 99 пътници и 8 членове на екипажа", каза Абдул Сатар Хохар, говорител на авиационните власти на страната.

Инцидентът се случва само няколко дни след като страната стартира възобновяването на търговските полети, след като самолетите бяха заземени по време на блокирането заради пандемията от коронавирус.

Катастрофата е в момент, когато пакистанци в цялата страна се подготвят да отпразнуват края на Рамазан и началото на мюсюлманския празник Ейд ал Фитр, като много от тях пътуват обратно по домовете си в градове и села. 

Последната голяма самолетна катастрофа в Пакистан беше през декември 2016 г. Пътнически самолет на същата авиокомпания падна в северен планински район. 47 души загинаха.