Продължават тежките сражения в южните части на Ивицата Газа. Град Хан Юнис е бойно поле, след като израелските военни достигнаха до центъра му.

Снимка: bTV

Агенцията на ООН за палестинските бежанци предупреди, че цивилните, които бяха призовани да се евакуират от района, няма къде да отидат.

По данни на ООН 600 000 души в южните части на Ивицата Газа са получили заповед за евакуация.

Почти половината от тях са цивилни, които вече веднъж са напуснали домовете си от северните райони след началото на войната.

Снимка: bTV

Само прекратяване на огъня ще спаси децата на Газа, заяви говорителят на УНИЦЕФ Джеймс Елдър.

Израел започна да военната си операция в Хан Юнис с аргумента, че там се крият лидери на „Хамас“.

Междувременно израелската полиция разпространи видео на анонимен свидетел на тежки сексуални посегателства над жени от музикалния фестивал, който беше атакуван от „Хамас“ на 7 октомври.

„Обръщам се към организациите за правата на жените, организациите за правата на човека: Вие сте чували за изнасилванията, ужасните жестокости, сексуалното осакатяване. Къде сте?“, попита премиерът на Израел Бенямин Нетаняху.

Снимка: bTV


Вашингтон ще отговори на засилващото се насилие срещу палестинци в окупирания Западен бряг с налагането на визови ограничения на израелски заселници, за които се смята, че участват в подкопаването на мира.

Всичко за конфликта в Близкия изток следете в онлайн репортажа ни: