Хиляди училищни преподаватели в Хонконг участваха в днес в шествие до официалната резиденция на ръководителката на местната администрация в пореден ден на протести. 

Според организаторите, в учителския протест участват 22 000 души, докато полицията съобщи, че демонстрантите са 8300.

Голямо множество с чадъри срещу силния дъжд се събра на площад във финансовия квартал, преди да се отправи към сградата на правителството с плакати, на които се четеше "Защитете следващото поколение". 

Снимка: Видео скрийншот

Учителите казаха, че искат да покажат подкрепата си за протестиращите, много от които са ученици. Те изтъкнаха, че правителството трябва да отговори на исканията на протестиращите и да спре да използва полицейско насилие за разпръскване на демонстрантите, които изпълват улиците и обсаждат и повреждат фасадите на правителствени сгради, съобщи АП, цитирана от БТА.

Протестите в Хонконг, който навлизат в 10-а седмица, не показват признаци на затихване. За по-късно днес са насрочени протестен поход и контрамитинг на привърженици на правителството. 

Исканията на протестното движение включват оставка на ръководителката на изпълнителната власт Кари Лам, демократични избори и независимо разследване на използването на сила от полицията.

Китайската паравоенна Народна въоръжена полиция тази седмица провежда учения от другата страна на границата в град Шънжън, което подхранва спекулации, че тези сили може да бъдат изпратени да потушат протестите.

На стадион в града може да се видят паравоенни полицаи, които тренират, а десетки бронетранспортьори и камиони са паркирани вътре в обекта и в близост до него.