Самолет Ан-26 с 28 души изчезна от радарите над полуостров Камчатка, съобщи ТАСС, като се позова на Далекоизточната транспортна прокуратура.

Намерени са отломки от машината. По предварителни данни няма оцелели. 

Според местния клон на Министерството на извънредните ситуации пътниците са били 22-ма, сред тях и две деца. Няма оцелели.

Самолетът се готвел за кацане, но връзката с него е прекъснала, когато е бил на около 10 километра от летището на Палана. На борда са били ръководителката на местната власт в Палана Олга Мохирьова, както и други служители на администрацията и местни жители.

"Маршрутът на самолета се изследва от два хеликоптера и специален самолет. Спасителите са готови да се придвижат до точката на откриване на самолета", каза Александър Заболиченко, министър на специалните програми за Камчатка.

Според наличната към момента информация вероятно самолетът се е разбил в скалите. Директорът на Камчатските авиолинии заяви, че екипажът на самолета, начело с 35-годишния командир, е бил опитен в летенето, а екипът не е докладвал за проблеми преди прекъсването на връзката.

Вероятната причина за трагедията може да е силен вятър, заради който самолетът се е врязал в скала. 

Около 30 души от спасителните екипи са на място. Провеждането на наземните операции обаче е допълнително усложнено поради тежкия терен и настъпващия прилив.