Бившият съветник на Тръмп Роджър Стоун направи изявление пред съда след ареста. Той отрече обвиненията срещу него и заяви, че ще се пребори в съда. По думите му това е политически мотивирано обвинение.

"Ще пледирам за невинен по тези обвинения. Смятам, че това е политически мотивирано разследване. Обезпокоен съм от политическите мотиви на прокурорите. И както вече казах, няма никакво обстоятелство, при което бих казал невярно твърдение против президента, нито ще лъжа, за да облекча натиска върху себе си. Очаквам с нетърпение да бъда напълно оправдан”, каза Стоун пред медиите.

На въпрос дали е работил с Русия, за да помогне на президентската кампания на Тръмп, той категорично отрече това да е вярно.  

Роджър Стоун бе заобиколен от привърженици и протестиращи, които скандираха „Заключете го!”.

Междувременно Доналд Тръмп реагира на ареста на сътрудника си и направи коментар в "Туитър", в който нарече разследването на специалния прокурор Робърт Мюлер "най-големия лов на вещици” в историята на САЩ. По думите на Тръмп наркодилърите и трафикантите на хора "са третирани по-добре".

"Кой предупреди Си Ен ЕН да бъде там?", попита той, имайки предвид факта, че телевизията засне ареста на Стоун в дома му.

Стоун е бивш съветник в предизборната кампания на Тръмп. Той е шестият сътрудник на Тръмп, на когото са повдигнати обвинения във връзка с разследването на Мюлер дали е имало координиране между предизборния щаб на републиканеца и Русия с цел манипулиране на изборите през 2016 г.

Обвиненията срещу 66-годишния лобист не включват участие в заговор с Русия. Той е обвинен в даване на неверни показания и оказване на натиск над свидетел. Съдът реши да го пусне под гаранция в размер на 250 000 долара. Наложи му ограничение за пътуване и му нареди да не влиза в контакт със свидетели по делото.