„Това не е Америка, заради която баща ми избяга от България“ – така американската актриса Рита Уилсън, която е съпруга на носителя на „Оскар“ Том Ханкс, разкритикува щурма на Капитолия от привърженици на Доналд Тръмп.

„Баща ми рискува живота си, за да дойде в Америка. Той избяга от трудов лагер в комунистическа България заради свободата, която Америка предлага. Заради това аз имам късмет да съм родена в тази велика държава“, написа актрисата в „Туитър“.

Тя добавя, че случилото се пред Капитолия напомня на „това, от което баща ми е избягал“.

„Това не е Америка. Това не е Америка, за която баща ми е мечтал. Баща ми си представяше и вярваше в Америка, за която е чувал като млад мъж. Той знае, че свободата е трудно спечелена и, че демокрацията е начинът да живеем“, допълва Уилсън.

По думите й баща й всеки ден е благославял Съединените щати и е бил изключително горд, че е натурализиран гражданин на страната.

„Когато видя колко полицейски сили посрещат чернокожи американци, които протестират мирно, и после видя липсата на полиция по време на размириците ми става ясно, че това е структурен расизъм. Това трябва да свърши. Баща ми нямаше да търпи това. И аз не мога да го търпя“, завършва Уилсън.